Bicycle Diary from Seattle

Pazartesi, Mart 06, 2006

Binnaz' in Kollarindaki Sekoya Adasi

Binnaz,

Minik, yumusak, pitircik kopegimiz. Buraya ilk geldigimizde Buket hediye etmisti. O zamandan beri, yani neredeyse 2,5 yildir bizimle birlikte Binnaz. Biz de Binnaz'a gecen yilbasi tatilinde San Francisco' dan Sekoya adasi getirdik. Nasil bir ada?
2005 uzun yilbasi tatilinden yararlanip, hep filmlerde gordugumuz hazir buradayken de gorelim dedigimiz San Francisco' ya gittik. Sehre asik olduk belki ama insanlarini pek sevmedik. Ustelik oldukca pahali bir sehir. Butun Amerika'lilar da bizimle ayni fikirdeler. Ama biz oldukca hos ve ekonomik bir tatil yaptik. Sehrin en buyuk sorunlarindan birisi bizim hic de yabanci olmadigimiz park sorunu. gunlugu 25-35 dolar arasi degisiyor park yerlerinin. Biz sehir merkezine biraz daha uzak ama park yeri ucretsiz bir yerde kaldik. Tabiki bu + 1 di :)))
Sehrin en turistik yeri olan Fishermans Wharf' da 4 saat ucretsiz park bulduk. +2. Dort saat birakip dolasip, arabayi cikartip yerini degistirmek sureti ile daha uzun sure park yerini kullanabiliyorsunuz :)) gerci buna cok da ihtiyacimiz olmadi aslinda.
5 gun boyunca gercekten San Francisco' nun altini ustune getirdik. Yukaridaki resimde Binnaz' in kollarindaki ada da bu geziden bize kalan canli bir parca. Yine acemiligim nedeniyle yukarida yazdigim linkin nerede yer alacagini bilmiyorum ama, o link e tikladiginizda bu adanin kaynagi Muir Wood National Parkin sayfasini goreceksiniz.
Iste benim ada ada dedigim, aslinda bir odun parcasi olan, ama ada gibi gorunen, yaklasik 2-3 aydir suda bekleyerek hala yesermemekde direnip, artik atmak uzere oldugum, ama Atilla' ya "belki senin elin ugurlu gelir bir de sen degistir suyunu" dedigim, bunun ustunden 1 gun gecmeden yesermeye baslayan ve o gunden itibaren inanilmaz hizla buyuyup, ormanli bir ada kivamina gelecek olan sekoya parcasi. Evet sekoya nin bir cinsi olan Redwood. Bu odun parcasini paket icinde parkin cikisindaki dukkanda satiyorlardi. Etraftada yesermis halde sizi delice cezbeden, "aaaaaaa bak boyle oluyormus" dedirten ornekler vardi. Ben de "alalim mi" deyip aldim tabi. Ama dedigim gibi 3 ay kadar sabrimi denedi. Sadece, tahta, seramik ya da cam icinde tutun diyordu hepsinde denedim en son resimde gordugunuz saksi altliginin icine yerlestirdim. Ne yazikki keramet ben de degilmis. Atilla ilk elini degdiginde yeserdi. Neyse onemli olan da buydu zaten, diyerek kendimi teselli edeyim bari.
Yukaridaki resim bu adayi aldigimiz dukkan. Bu seker ayi kardeslerde redwood tan yapilmislar. cok sirinlerdi. Ayrica bu resim Canim kocamla birlikte cekilmis nadir resimlerden birisi. Makineyi ayarlayip kocayacak uygun bir yer vardi ve sonuc olarak ikimiz ayni kare fotografin icine girebildik.
Zaman bulabilirsem San Francisco ile ilgili fotograflar ve anilarimizi yazmaya devam edecegim. Simdilik kalin saglicakla...................................

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home