Bicycle Diary from Seattle

Salı, Aralık 05, 2006

Turk Mali

Merhabalar,

Bugun gelen bir e-mail beni ilkokul yillarima goturdu. Tarihini tam hatirlamiyorum ama ya sonbahar ya da kis oluyordu sanirim. Kendimize suslu ve gunun anlam onemine uygun kartondan sapkalar yapar, Yerli mali ne varsa gotururduk. Hala yapiliyor mu okullarda bilmiyorum ama gercekten bir bilinc olusmasina yardim ederdi. "yerli mali yurdun mali herkes onu kullanmali" slogani ile yiyip icer neler yetisiyormus memleketimizde onu anlatirdi ogretmenimiz. O zamanlar bize ogretilen "kendi kendine yeten bir ulkeyiz, tahil amabriyiz" hepsi geride kaldi. Ama bunu degistirmek yine kendi elimizde.

Burada yasarken insan kendi ulkesininkiymetini daha da iyi anliyor sanirim. Alisveris yaparken, ozellikle tekstil urunlerinde, pantalon, gomlek, havlu vb. ozellikle Turk Mali etiketlileri tercih ediyoruz. Neden kendi memleketimizde de aynisini yapmayalim.

Iste yukaridaki resim de, gelen e-mail'in bir sayfasi. Kucuk bir hareket buyuyerek ses getirebilir. Hep birlikte tekrar kendi urunlerini daha cok kullanan bir toplum olabiliriz.

Hepiniz saglicakla kalin.....

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home