Bicycle Diary from Seattle

Perşembe, Ağustos 24, 2006

Nasil Bilirsiniz Feslegeni?

Mis kokulu degil mi? Anneannelerimizin, annelerimizin balkonunda, saksilarin icinde ellerimizi ustunde gezdirip mis kokusunu icimize cektigimiz feslegenler. Minik minik yapraklari olur bizim feslegenlerin. Buradaki feslegenlerin yapraklari bizim butun daldakileri bir araya getirmissiniz gibi. Hersey de oldugu gibi....

Bakin iste yapraklar boyle kocaman kocaman

Burada feslegenin -basil- oldugunu ve yemeklerde nefis oldugunu kesfettim. Bizim duduk makarnaya benzeyen penne makarnanin icine karistirip nefis bir yemek yapabilirsiniz. Gecen haftasonu Murat ve Hulya' ya yaptim cok begendiler. Resmini cekmeyi unuttum daha sonra ekelrim insallah. ama hic olmazsa tarifini yazayim dedim.

2 cup kiyilmis feslegen
1 cup maydanoz
1/2 cup permasan peyniri ya da bizim eski kasar olur bence
1/2 cup cam fistigi
3-4 dis sarimsak
1/4 cay kasigi tuz
1/4 cay kasigi pul biber
1/2 cup zeytinyag

1 yemek kasigi limon suyu
2 yemek kasigi su

Boyle bir kapta da ezebilirsini, ama biraz uzun surer sanirim

Hepsini blender in icine koyup karistirin. Hazirladiginiz sosu derin bir kapin icine koyun uzerine haslanmis 1 kutu makarnayi ekleyip karistirin. Isterseniz alfredo sosu ve kizarmis tavus da ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

1 Comments:

Yorum Gönder

<< Home